Targeting Innovation

 

Net als in Nederland, is innovatie een hot issue in het Schotse bedrijfsleven. Targeting Innovation Ltd. is een Schotse adviesorganisatie die lokale organisaties ondersteunt met expertise om innovatie succesvol in te kunnen zetten. Targeting Innovation verricht haar werkzaamheden in opdracht van o.a. de Schotse Kamer van Koophandel, de Europese Commissie en het Ministerie van Economische zaken.
 
Targeting Innovation heeft een programma ontwikkeld om MKB-ers het potentieel van een gestructureerde benadering van ideation te laten ervaren. In 2003 ontwikkelde Annina van Logtestijn (toen nog werkzaam voor ICSB) een soortgelijk omvangrijk project voor Brabantse ondernemers. Het succes van het Nederlandse programma vormde de aanleiding voor Schotland om Limetree in te schakelen. Naar volle tevredenheid van Targeting Innovation, zoals blijkt uit de reactie van Joe McArdle, de initiator en manager van het programma:
 
"We conducted a learning journey and visited Brabant to find out about both TRIZ and SIT® programmes. It was clear that the simplicity of the SIT approach would be a more attractive methodology for Scottish SMEs. Annina van Logtestijn delivered two Train-the-Trainer introduction courses as well as a series of "Taster Workshops"  for interested SMEs."